Home / Algemeen nieuws / Gratis koran: meer dan 25.000 bestellingen

Gratis koran: meer dan 25.000 bestellingen

Op 20 december 2013 begon Ontdek Islam met de actie: voor elke sticker van Wilders een gratis koran. Deze actie blijkt een daverend succes te worden. De eerste 5.000 exemplaren zijn reeds uitgedeeld en een bestelling van nog eens 25.000 is al onderweg vanuit Egypte. Inmiddels zijn er meer dan 25.000 aanvragen binnengekomen. Hieronder een greep uit de reacties.

Voor de hele familie

Dag ´Gratis Koran´-medewerkers,

We zijn getroffen door uw actie. Tegenover elke sticker van Wilders komt een gratis Koran te staan, dat is de juiste taal!

Ik zou graag 5 exemplaren willen ontvangen. Twee voor mijn kleindochters, twee voor mijn jongste zoon en mijn oudste dochter en 1 voor mijzelf en mijn vrouw.

Makke schapen die Wilders volgen

Goedemiddag,

ik wil graag een koran bestellen. Ik ben zelf Christen en ik geloof dat geloven naast elkaar prima kunnen bestaan. Helaas veel mensen niet. Vaak door angst willen ze andere groepen wegzetten. In dit geval de moslims. Ik ken de koran al omdat ik werk met diverse culturen.

Ik wil deze koran gebruiken voor andere mensen die oordelen zonder kennis. Om ze meer inzicht te geven dat er niet zoveel verschillen zijn met het joodse geloof en het christendom. Om de angst weg te nemen zodat men nieuwsgierig wordt naar elkaar in plaats van angstig. Dat is wellicht een te rooskleurig beeld maar ik kan er in ieder geval naar streven.

Ik vind het super dat jullie deze actie hebben opgezet. Er zijn zoveel makke schapen die Wilders volgen. Uiteraard zijn extreme gelovigen verkeerd maar dat waren ze ook in Noord-Ierland (katholieken en protestanten) enz.  Ga zo door!

 

Drie islamitische gezinnen

Geachte heer/mevrouw,

Bij deze wil ik bij U een gratis Koran bestellen. Onlangs heb ik op de bibliotheek een vertaling van Kader Abdolah geleend. Tijdens het lezen vielen mij veel overeenkomsten op met de Bijbel. Daarom wil ik mij er nu verder in verdiepen.

Zelf ben ik belijdend katholiek en dat zal ik blijven. Maar ik vind het heel erg dat lieden als Wilders haat zaaien tussen Christenen en Moslims.

In mijn portiek wonen 3 Islamitische gezinnen; heel aardige mensen. Mede daarom ook wil ik mij in het gedachtegoed van hun geloof verdiepen.

Volgens mij zijn er meer overeenkomsten dan verschillen tussen Moslims en Christenen dan men denkt.

Ik wil ook graag iets doneren; ik denk aan 5 euro. Ik hoor wel naar welk rekeningnummer het moet.

 

Meer begrip

Ik ben (…) en wil me een mening kunnen vormen over betekenis en inhoud van de Koran. Misschien kan ik mij dan beter verweren tegen de kwalijke kretologie van mensen als Geert Wilders.

Misschien is dit een kans om respect af te dwingen voor de geloofsovertuiging van elk individu. Ook al is dit een andere dan je eigen overtuiging. Een goede kennis van me is dezelfde mening toegedaan en wil zich om deze reden en wil zich ook kunnen verweren tegen ongemotiveerde aanvallen op andersdenkenden. Daarom vraag ik om toezending van twee exemplaren.

Ik hoop dat deze actie een succes wordt en leidt te meer begrip.

Uitgekotst

Geachte mevrouw/heer,

Hierbij wil ik graag een exemplaar aanvragen van de Koran die jullie verspreiden.

Ik vind het een fantastisch initiatief tegen Wilders stickercampagne die weer onrust onder de bevolking verspreid.

Ik werk in mijn kantoor dagelijks met jongeren van met name Marokkaanse origine, die op zoek zijn naar een baan en zij voelen zich ‘uitgekotst’ omdat ze en Marokkaan en moslim zijn.

Ik wil ze beter begrijpen en daarom wil ik een exemplaar ontvangen.

Ik denk dat jullie initiatief heel goed is om te laten zien dat niet alle Nederlanders zijn zoals Wilders, maar dat veel mensen gewoon te weinig weten van de islam.

 

Vriendelijke groet,

Geïnteresseerd in de wereldgeloven

Hierbij wil ik graag een gratis koran bestellen.

De reden voor deze bestelling is dat ik geïnteresseerd ben in de wereld geloven en dat ik het zeker niet eens ben met de stickeractie van de PVV (Geert Wilders).

Hoe zou het zijn de stickeractie?

Doneren of aanvragen van de gratis koran kan via www.gratiskoran.nu

 

Bron: Moslimvandaag.nl

Over bhisl

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.